Timothys

Luxe ontwerp voor kledingmerk

timothys-logo-1

Timothys is een kledingmerk met ambities in de mode-industrie. Het merk richt zich met name op duurzame materialen zoals biologisch katoen, hennep en bamboe. Het kledingmerk is gevestigd in Duitsland. Het is een nieuw bedrijf dus er moest onderzocht worden hoe de merkwaarden van het bedrijf vertaald konden worden naar de nieuwe huisstijl. 

Een goede huisstijl is meer dan een paar kleuren en een mooi logo. De huisstijl laat zien wie het product is en versterkt de bedrijfsidentiteit. Bij de ontwikkeling van de huisstijl van Timothys is eerst een strategisch plan gemaakt. Onderdelen waren de doelstellingen, markt- en doelgroeponderzoek. Dit resulteerde in een hoop input en ideeën. 

Deze informatie is vertaald naar een aantal concepten. De concepten zijn vervolgens aldoor verbeterd en bijgesteld tot er een ontwerp was die perfect aansluit op de verwachten van de doelgroep om zo succesvol mogelijk te zijn in de markt.

Producten
Resultaat

Een merkstrategie voor Timothys met de uitwerking van diverse communicatiemiddelen. Van logo tot merchandise en online-producten.

Timothys branding design logo shirt

Onze oplossing

Het doel van het project was om een unieke visuele identiteit te creëren die aansluit bij de merkwaarden en de verwachtingen van het publiek.

Het merk staat voor vrijheid, hoogwaardige producten en ontdekken van de wereld. Het spreiden van je vleugels. Dit moest goed uitgewerkt worden in het beeldmerk. Een colibri staat symbool voor vreugde, energie en het leven.

Timothys products

Eg blij met het resultaat! Het ontwerp is klassiek en van deze tijd tegelijkertijd!

De resultaten

Het doel was om een uitstraling van dit kledingmerk te ontwikkelen dat aansluit op de wensen en verwachten van de doelgroep.

Met het logo ontwerp, de huisstijl en tal van andere communicatieproducten kan Timothys goed voor de dag komen in de markt en zich onderscheiden van concurrenten. 

timothys-logo-design-structure
Timothys maken van een huisstijl
Rick van Houten

Meer weten?

Wil je weten hoe we jouw organisatie of merk verder kunnen helpen?
Neem dan contact op met Rick. Of bekijk andere projecten.