Kan iPhone 15 sneller opladen dan iPhone 14?

iPhone 15 Pro Max naast doos of verpakking.

Is de oplaadsnelheid van de iPhone 15 beter dan die van de iPhone 14 of 13? Een nieuw onderzoek geeft hier nieuwe informatie over.

Apple heeft bij de lancering van de iPhone 15-serie aangekondigd dat de oplaadpoort overgaat van Lightning naar USB-C. Deze wijziging is doorgevoerd om te voldoen aan de nieuwe regelgeving van de Europese Unie met betrekking tot standaard oplaadkabels. 


USB-C voor iPhone 15

Hoewel deze verandering wellicht verrassend is voor iPhone-gebruikers en ze mogelijk even moeten wennen aan de USB-C oplaadtechnologie, wordt ook gedacht dat dit eindelijk de oplaadsnelheden van de iPhone zou kunnen verbeteren en aan de niveaus van Android zou kunnen voldoen. Echter, het nieuwe rapport heeft enkele teleurstellende informatie gepresenteerd.

Apple heeft lange tijd zijn populaire Lightning-oplader gebruikt, en nu met een nieuwe USB-C-poort hopen kopers dat Apple op dit gebied verbeteringen heeft aangebracht, zoals andere merken. Volgens een rapport gedeeld door de Japanse blog Otakara zal de oplaadkracht in het geval van de iPhone 15 en de 15 Pro hetzelfde blijven als het iPhone 14 Pro-model, namelijk 27W. Tot op heden zijn er alleen nog geen meerdere bronnen die dit bevestigen. Maar het is wel een opvallende uitkomst, aangezien aangenomen werd dat de snelheid verbeterd zou gaan worden.

iPhone 15 Pro Max naast doos of verpakking.
iPhone 15 Pro Max uit verpakking.

Uitkomst onderzoek oplaadsnelheid iPhone 15

Als het rapport waar blijkt te zijn, zal dit echter een grote teleurstelling zijn voor kopers die uitkijken naar een sneller opladende iPhone. De verkoop van de iPhone 15-serie begon op 22 september 2023, en kopers zullen de nieuwe high-end smartphone van Apple daadwerkelijk kunnen ervaren.

Apple heeft het formaat van de nieuwe iPhone 15 in wezen intact gehouden in vergelijking met de iPhone 14, met slechts een kleine variatie in de dikte. Deze dikteverschillen worden veroorzaakt door de aanwezigheid van een grotere batterij met meer capaciteit en een iets dikkere achtercamera, wat op papier resulteert in een ietwat dikkere iPhone 15. Het is echter de vraag of je het verschil van 0,15 mm in dikte in de praktijk daadwerkelijk zult waarnemen.

iPhone 15 Pro Max - Zwart titanium
iPhone 15 -Zwart titanium.

Wat is nieuw in de iPhone 15-modellen

De nieuwe functies in de iPhone 15-modellen hebben veel aandacht getrokken bij techliefhebbers. Laten we wat dieper ingaan op enkele van deze innovaties:

  1. Dynamic Island: Dit is een opmerkelijke toevoeging aan alle iPhone 15-modellen. Dynamic Island wordt verwacht de gebruikersinteractie te verbeteren door meer intuïtieve aanraakbediening en dynamische feedback te bieden. Het belooft een meer meeslepende en responsieve gebruikerservaring.
  2. Actieknop op iPhone 15 Pro en Pro Max: De introductie van de Actieknop op deze modellen is gericht op het stroomlijnen van taken en het verbeteren van de productiviteit van de gebruiker. Met programmeerbare snelkoppelingen kunnen gebruikers de functies van de knop aanpassen aan hun voorkeuren, waardoor het een veelzijdig hulpmiddel wordt voor efficiënte navigatie en uitvoering van taken.
  3. Verbeterde cameramogelijkheden: De grotere 48MP-camerasensor in de standaard iPhone 15-modellen zal naar verwachting de fotografie naar een nieuw niveau tillen. Gebruikers kunnen verwachten uitzonderlijk scherpe en gedetailleerde beelden vast te leggen, zelfs bij uitdagende lichtomstandigheden. Deze upgrade is bedoeld om fotografie-enthousiastelingen en degenen die vertrouwen op hun iPhones voor hoogwaardige foto’s tevreden te stellen.
  4. 5x Optische Zoomlens op iPhone 15 Pro Max: Voor degenen die veelzijdigheid in hun fotografie waarderen, biedt de 5x optische zoomlens op de iPhone 15 Pro Max spannende mogelijkheden. Het stelt gebruikers in staat om dichter bij de actie te komen terwijl ze de helderheid en details van het beeld behouden, waardoor het een aantrekkelijke functie is voor zowel fotografie- als videografie-enthousiastelingen.
  5. Premium Titanium Behuizing: De iPhone 15 Pro-modellen pronken nu met een premium titanium behuizing, wat niet alleen hun esthetiek verbetert, maar ook duurzaamheid biedt. Het verminderde gewicht zorgt ervoor dat het apparaat licht blijft en gemakkelijk te hanteren, ondanks het gebruik van hoogwaardige materialen.

Met deze nieuwe functies en verbeteringen lijkt de iPhone 15-serie klaar te staan om de traditie van Apple voort te zetten om innovatieve en hoogwaardige smartphones te leveren.


Bekijk ook het artikel waar de iPhone 15 Pro Max vergeleken wordt met de Samsung Galaxy S23! (Link)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer berichten

Merken bouwen

Rick is de eigenaar van ZORM. Hij helpt merken te groeien en resultaten te behalen door onderscheidende logo’s en merkidentiteiten te ontwerpen, ondersteund door strategie.

Rick van Houten
Rick van Houten

Design & Branding expert

Nieuwe berichten
Goedkope hosting nodig?
Goedkope hosting nodig?
Onderwerpen

Plaats een reactie