iPhone 15 Pro Max of Samsung Galaxy S23 Ultra: Welke moet je kiezen?

iPhone 15 Pro Max - Samsung Galaxy S32 Ultra

Nieuwe iPhone of Samsung kiezen?

De gloednieuwe iPhone 15 Pro Max van Apple is op dit moment vanzelfsprekend de beste iPhone, en onderscheidt zich aanzienlijk van andere telefoons. Met zijn krachtige camera, frisse titanium ontwerp, USB Type-C poort en tal van andere verbeteringen, is het veilig om te zeggen dat de iPhone 15 Pro Max absoluut tot de beste telefoons van het jaar behoort.

Aan de andere kant hebben we Samsung met zijn topklasse Galaxy S23 Ultra, die tot de beste Android-telefoons behoort die je kunt krijgen. Met zijn krachtige chipset, indrukwekkende 200 MP hoofdcamera, schitterende scherm en een gebruikersinterface die speciaal is ontworpen voor de Samsung-pen (de S Pen-stylus), staat de Galaxy S23 Ultra aan de top.

Natuurlijk zijn er altijd significante verschillen tussen de top telefoons van Samsung en Apple. Maar als we even voorbijgaan aan de essentiële verschillen in besturingssystemen en ecosystemen tussen de iPhone 15 Pro Max en de Galaxy S23 Ultra, zul je merken dat deze twee telefoons eigenlijk niet zo heel verschillend zijn, omdat ze ongetwijfeld het allerbeste bieden van hun respectievelijke makers.

Elke telefoon heeft zijn sterke punten en wat lichte zwaktes, en hoewel de iPhone 15 Pro Max absoluut een uitstekend apparaat is, zul je ontdekken dat hij vrijwel op gelijke voet staat met de Galaxy S23 Ultra.

iPhone 15 Pro Max specificaties

Overzicht van de belangrijkste eigenschappen van de iPhone 15 Pro Max:

 • Afmetingen 76,7 x 159,9 x 8,25 mm
 • Camera’s 48 MP + 12 MP + 12 MP (drie)
 • CPU-kloksnelheid ​3,78 GHz
 • RAM (geheugen) 8 GB
 • Schermresolutie 1290 x 2796 pixels
 • Accu 4422 mAh
 • Gewicht 221 gram
 • Dikte 8,25 mm
 • Prijs (Vanaf) 1445,- (2023)


Samsung Galaxy S23 Ultra specificaties 

Overzicht van de belangrijkste eigenschappen van de Samsung Galaxy S23 Ultra:

 • Afmetingen 78,1 x 163,4 x 8,9 mm
 • Camera’s 200 MP (vier)
 • CPU-kloksnelheid ​3,36 GHz
 • RAM (geheugen) 12 GB
 • Schermresolutie 1440 x 3088 pixels
 • Accu 5000 mAh
 • Gewicht 234 gram
 • Dikte 8,9 mm
 • Prijs (Vanaf) 909,- (2023)


De 8 belangrijkste verschillen tussen de iPhone 15 Pro Max en Samsung Galaxy S23 Ultra 

 1. Schermgrootte
  De iPhone 15 Pro Max heeft een scherm van 6,7 inch, terwijl de Galaxy S23 Ultra een iets groter scherm van 6,8 inch heeft.
 2. Processor
  De iPhone 15 Pro Max maakt gebruik van de 3nm Apple A17 Pro-chip, terwijl de Galaxy S23 Ultra wordt aangedreven door de 4nm Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2.
 3. Camera
  De iPhone 15 Pro Max heeft een 48MP hoofdcamera, terwijl de Galaxy S23 Ultra een indrukwekkende 200MP hoofdcamera heeft.
 4. Optische zoom
  De iPhone 15 Pro Max biedt 5,0X optische zoom, terwijl de Galaxy S23 Ultra zowel 3,0X als 10,0X optische zoommogelijkheden heeft.
 5. Stylus-ondersteuning
  De Galaxy S23 Ultra wordt geleverd met S Pen-stylusondersteuning, wat handig kan zijn voor creatieve taken.
 6. Batterij
  De Galaxy S23 Ultra heeft een grotere batterijcapaciteit van 5.000 mAh in vergelijking met de 4.422 mAh-batterij van de iPhone 15 Pro Max.
 7. Oplaadsnelheid
  De Galaxy S23 Ultra ondersteunt sneller opladen met een snelheid van 45W, terwijl de iPhone 15 Pro Max een oplaadsnelheid van 25W heeft.
 8. Ontgrendelingsmethode
  De iPhone 15 Pro Max maakt gebruik van Face ID voor ontgrendeling, terwijl de Galaxy S23 Ultra een ultrasonische in-screen vingerafdrukscanner heeft.

Deze verschillen kunnen invloed hebben op welke telefoon het beste bij je behoeften past.

iPhone 15 Pro Max of Samsung Galaxy S23 Ultra: Welke telefoon is het beste?
iPhone 15 Pro Max of Samsung Galaxy S23 Ultra: Welke telefoon is het beste?

Welke telefoon is het beste van 2023? iPhone 15 Pro Max of Samsung Galaxy S23 Ultra?

Het hangt namelijk sterk af van individuele voorkeuren en behoeften.

Snelheid of batterij

Dankzij de geavanceerde A17 Pro-chip van Apple biedt de iPhone 15 Pro indrukwekkende prestaties, wat de chip tot een hoogtepunt in de wereld van Apple maakt. In vergelijking met zijn concurrent, de Galaxy S23 Ultra, is de A17 Pro-chip 12% sneller dan de Snapdragon 8+ Gen 2-chip. Hierdoor presteert de iPhone 15 Pro beter dan alle andere smartphones die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Aan de andere kant wint de Galaxy S23 Ultra het van de iPhone 15 Pro op het gebied van batterijduur, wat niet verwonderlijk is gezien de aanzienlijk grotere batterijcapaciteit van de Samsung Galaxy S23 Ultra.

Veiligheid of prijs

Apple heeft over het algemeen een voorsprong op het gebied van beveiliging ten opzichte van Samsung, waardoor iOS doorgaans iets veiliger is dan Android. Dit verschil ontstaat doordat Android een open besturingssysteem is, terwijl iOS specifiek is ontworpen en ontwikkeld door Apple. Aan de andere kant heeft Samsung doorgaans een voordeliger prijskaartje dan Apple, wat betreft de prijs is Samsung juist sterker.

Conclusie: Welke moet je kiezen? iPhone of Samsung?

Beide telefoons zijn indrukwekkende apparaten met hoogwaardige hardware, maar als er een keuze moet worden gemaakt op basis van bijvoorbeeld de camera, zou je moeten kiezen voor de Samsung Galaxy S23 Ultra. Daarnaast krijg je de flexibiliteit die Samsung (Android) biedt in vergelijking met iOS. Met de toevoeging van de Samsung Pen ontstaat er een mobiele ervaring die vrij uniek is ten opzichte van andere telefoons.

Welke moet je kiezen? Dat hangt allemaal van jou af. Beide toestellen behoren tot de beste in hun respectievelijke iOS- en Android-ruimtes, dus het zal voornamelijk neerkomen op je persoonlijke voorkeur voor het ecosysteem of gebruik.

iPhone 15 Pro Max voor snelheid en degelijk iOs-systeem.
iPhone 15 Pro Max voor hoge snelheid en degelijk iOs-systeem.
Samsung Galaxy S23 Ultra voor goede batterij en camera.
Samsung Galaxy S23 Ultra voor goede batterij en camera.
Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer berichten

Merken bouwen

Rick is de eigenaar van ZORM. Hij helpt merken te groeien en resultaten te behalen door onderscheidende logo’s en merkidentiteiten te ontwerpen, ondersteund door strategie.

Rick van Houten
Rick van Houten

Design & Branding expert

Nieuwe berichten
Goedkope hosting nodig?
Goedkope hosting nodig?
Onderwerpen