Hosting: Vimexx of Neostrada? Let op deze 5 punten.

vimexx of neostrada hosting

Hosting: Vimexx of Neostrada? Let op deze 5 punten.

Wij hebben gekozen voor een nieuwe hosting. In een zoektocht naar een goed hostingbedrijf kwamen we uit bij Vimexx. En werd er afscheid genomen van Neostrada. Neostrada maakt deel uit van Versio. Wat weer onderdeel is van Total Webhosting Solutions (TWS). De grootste speler op de markt wat betreft webhosting in Nederland. Een grote en dus betrouwbare speler op de markt zou je dus denken. Toch is er gekozen voor een transfer naar een ander hosting bedrijf. Waarom? Met name op basis van de volgende 5 punten:

1. Klantenservice

Allereerst is een goede klantenservice natuurlijk belangrijk. Vimexx probeert zich hierin echt te onderscheiden als bedrijf. Ze hebben volgens henzelf een ‘Superieure klantenservice’. Een snelle blik op diverse websites en reviews blijkt ook dat men dit erg kan waarderen. Vimexx doet dit door het aanbod van een live-chat, een ticket-systeem en een forum. Daarnaast kun je gemakkelijk de handleidingen met ‘veelgestelde vragen’ doornemen. Bij Neostrada wordt een wat klassieke manier van support aangeboden, dit door middel van e-mail en ook de ‘veelgestelde vragen’.

2. Prijs

Eén van de belangrijkste onderdelen van een goede vergelijking is natuurlijk de prijs-kwaliteit verhouding. Bij welke provider krijg je de meeste voordelen voor je geld. En wat is het laagste instapmodel, oftewel, wat ben je minimaal kwijt bij het goedkoopste abonnement. Bij Vimexx is het goedkoopste de Webhosting Plus voor 4,49 per maand. Als je hier een domein en de BTW erbij opgeteld kom je op zo’n 66 euro per jaar.

Bij Neostrada zit je alles bij elkaar op zo’n 70 euro. En als je kijkt naar wat je ervoor krijgt op het gebied van opslag, snelheid en meer, dan is dat vrijwel niks. Als gekeken wordt naar opslag, dan komt het goedkoopste abonnement van Vimexx in de buurt van het allerbeste en duurste abonnement van Neostrada. Een duidelijke keuze dus: Vimexx wint het verreweg op het gebied van prijs en prijs-kwaliteit verhouding.

Hosting Vimexx of Neostrada - prijs
Bij welke hosting bespaar je het meeste geld?

3. Domeinen

Het adres van een website, oftewel het domein, is ook naar gekeken. Ook wel URL of link genoemd. Er is gekeken naar alleen de ‘.NL’ extensie. Omdat deze het meeste gangbaar is. Daarnaast kunnen domeinen wel handig zijn om bijvoorbeeld door te sturen als men ‘per ongeluk’ naar ‘.COM’ gaat kun je ze naar ‘.NL’ sturen. Ook wel redirect genoemd. Bij Neostrada krijg je hier maar 1 van. Bij Vimexx maar liefst 5. Zelfs bij het beste of duurste pakket van Neostrada krijg je er ‘maar’ 3.

Als je de duurste pakketten met elkaar vergelijkt krijg je bij een vergelijkbaar bedrag, zo’n 10 euro exclusief per maand zelfs een onbeperkt aantal bij Vimexx. Weer een makkelijke keuze dus, Vimexx is op gebied van domeinen een betere keuze. Maar wil je maar 1 domein dan weegt de keuze tussen beiden niet zo zwaar.

4. Dataverkeer & SSD

Een belangrijk onderdeel van een website is dataverkeer. Net zoals in het echte verkeer wil je dat gebruikers op een goede weg kunnen rijden en snelheid kunnen maken. De bezoeker van de website merkt dit als hij aan het navigeren is, maar ook als ze bijvoorbeeld een contactformulier invullen en verzenden. Als eigenaar of bouwer van de website kun je het ook merken, als er content wordt aangepast of toegevoegd.

Tegenwoordig bieden de meeste webhosting-bedrijven onbeperkt dataverkeer, zo ook Vimexx en Neostrada. Als extra krijg je wel bij Vimexx een DDos-beveiliging. Daarnaast krijg je bij Vimexx gratis een beveiligde website (SSL, wat staat voor Secure Sockets Layer, een encryptieprotocol) bij Neostrada moet je hier extra voor betalen of een duurder pakket nemen.

5. RAM & CPU

Tot slot Random-access memory, afkorting voor RAM. In het Nederlands werkgeheugen genoemd. RAM, of dus werkgeheugen, heeft ook weer effect op de snelheid van de website en de capaciteit. Dus hoeveel bezoekers de website aan kan. Dit is voor kleinere websites wat minder belangrijk natuurlijk. Maar naarmate je website groeit zal dit belangrijker worden. Opvallend is dat Vimexx 4GB geeft voor het goedkoopste pakket en Neostrada (slechts) 1GB. Voor een pakket duurder zit je op 6GB bij Vimexx en 3GB bij Neostrada.

CPU lijkt enigszins op RAM als het gaat om wat het doet en wat het effect is, dus meer CPU is een betere en snellere website. CPU staat voor Central Processing Unit, oftewel processor. Het goedkoopste pakket van Vimexx geeft 6 CPU cores. Bij Neostrada is dit (maar) 1 CPU. Een groot verschil dus. 

Vimexx of Neostrada hosting
Vimexx ten opzichte van Neostrada (Versio)

Conclusie

Eigenlijk op alle 5 genoemde punten is Vimexx de beste. Dus een makkelijke keuze als je opzoek bent naar een goede hosting voor jouw website. Ik denk dat Vimexx erg blij zal zijn met deze review. Het is ze gegund. En niet geheel onopgemerkt als je kijkt naar de opmerkingen van klanten van Vimexx.

Waarom eigenlijk Vimexx en Neostrada? Om de simpele reden dat wij ervaringsdeskundigen zijn als voormalig klant en huidig klant van deze bedrijven. Daarnaast zijn het populaire webhosting-bedrijven dus zullen veel mensen de afweging maken tussen deze 2 aanbieders. Mocht je het tot slot niet eens zijn met bepaalde conclusies of iets willen toevoegen, laat een opmerking achter of stuur gerust een email.

Over de auteur

Rick is de oprichter van ZORM. Hij helpt merken te groeien en resultaten te behalen door onderscheidende logo's en merkidentiteiten te ontwerpen, ondersteund door strategie.
rick van houten - zorm
Rick van Houten
Design & Branding expert

Plaats een reactie

De volgende stap
Ik hoop dat je het een interessant artikel vond. Vergeet deze dan niet te delen of sla het artikel op. Heb je hulp nodig bij jouw project? Stuur dan gerust een email!
rick van houten
Rick van Houten
Design & Branding expert
Share on facebook
Delen op Facebook
Share on twitter
Delen op Twitter
Share on linkedin
Delen op Linkedin
Share on whatsapp
Deel op Whatsapp