Hoe grote merken als Aldi en Apple AI gebruiken

Hoe grote merken ai gebruiken

In de moderne technologie en marketing is kunstmatige intelligentie (AI) een cruciale speler geworden. Grote merken zoals Apple en Aldi maken gebruik van AI om hun producten en diensten te verbeteren, kosten te verlagen en een breder publiek aan te spreken. Hier is een kijkje in hoe deze bedrijven AI inzetten voor hun succes.

1. Hoe gebruikt Apple AI?

Apple, een van de grootste technologiebedrijven ter wereld, integreert AI in veel van zijn producten zoals de iPhone, Apple Watch, en HomePod. AI is essentieel voor functies zoals FaceID en de slimme assistent Siri. Daarnaast helpt AI gebruikers om foto’s in iCloud te vinden en stelt het nummers voor op Apple Music, wat bijdraagt aan een gepersonaliseerde gebruikerservaring.

AI is essentieel voor Apple
AI is essentieel voor Apple

2. ALDI: Van stem naar AI-geluid

ALDI heeft AI ingezet voor de productie van hun advertenties. Waar voorheen een bekende acteur de stem insprak, maakt ALDI nu gebruik van een AI-gegenereerde stem, gebaseerd op opnames van vrouwelijke medewerkers. Dit vermindert productiekosten en biedt consistentie in advertenties over verschillende markten, waarbij diverse accenten en talen kunnen worden nagebootst om een breder publiek te bereiken.

3. Facebook: Emotie van jouw tekst begrijpen

Facebook (Meta) gebruikt AI-technologie zoals DeepText om de inhoud en emoties van miljoenen gebruikersberichten in verschillende talen te analyseren en te begrijpen. Met DeepFace, hun gezichtsherkennings-technologie, kan Facebook gebruikers op foto’s beter identificeren dan mensen kunnen. Deze AI-technologieën helpen Facebook om structuur toe te voegen aan ongestructureerde data en een gepersonaliseerde gebruikerservaring te bieden.

Facebook
Facebook kan gebruikers op foto’s beter identificeren dan mensen kunnen.

4. Alibaba: Inschatten wanneer jij wilt gaan shoppen

Alibaba, ’s werelds grootste e-commerceplatform, gebruikt AI om klantgedrag te voorspellen en productbeschrijvingen automatisch te genereren. Hun City Brain-project gebruikt AI om verkeersstromen te analyseren en files te verminderen in slimme steden. Daarnaast helpt Alibaba Cloud boeren om gewassen te detecteren en opbrengsten te verbeteren, wat kosten verlaagt en de efficiëntie verhoogt.

image
Alibaba kantoor. Foto bron: euronews

5. Trivago: AI-gegenereerde tv-commercial

Trivago’s marketingcampagne in 2023 maakte gebruik van AI door slechts één acteur te gebruiken in plaats van 20, en de productietijden te halveren. AI-technologieën maken het mogelijk om stemmen en accenten dynamisch aan te passen aan de doelgroep, wat resulteert in een meer gepersonaliseerde advertentie-ervaring. Dit toont hoe AI kan helpen om productiekosten te verlagen en de efficiëntie te verhogen.

Door het gebruik van AI kunnen deze merken hun efficiëntie verbeteren, kosten verlagen en hun klanten een betere, meer gepersonaliseerde ervaring bieden. AI blijft een krachtige tool voor innovatie en concurrentievoordeel in diverse industrieën.

Trivago heeft een AI-gestuurde televisiereclamecampagne met een nieuw logo en een nieuwe visuele identiteit.


Conclusie: 

De kracht van AI voor bedrijven

Door het gebruik van AI kunnen deze merken hun efficiëntie verbeteren, kosten verlagen en hun klanten een betere, meer gepersonaliseerde ervaring bieden. AI blijft een krachtige tool voor innovatie en concurrentievoordeel in diverse industrieën.

De toepassingen van AI zijn veelzijdig en transformeren bedrijfsmodellen op revolutionaire manieren. Van het verbeteren van de klantenservice en het optimaliseren van marketingstrategieën tot het stroomlijnen van productieprocessen en het voorspellen van consumentengedrag, AI dringt door in elke facet van het bedrijfsleven. Grote merken zoals Apple, Aldi, Facebook, Alibaba en Trivago tonen hoe AI niet alleen een technologische vooruitgang is, maar ook een strategisch voordeel biedt. Door AI te omarmen, kunnen bedrijven anticiperen op markttrends, gepersonaliseerde diensten aanbieden en zich aanpassen aan de dynamische behoeften van hun klanten, waardoor ze een onmiskenbare voorsprong krijgen in een competitieve markt.

De voortdurende ontwikkelingen in AI beloven nog meer innovaties en toepassingen die de manier waarop bedrijven opereren fundamenteel zullen veranderen. Het potentieel van AI om data te analyseren, patronen te herkennen en beslissingen te nemen, biedt ongekende mogelijkheden voor groei en succes. Bedrijven die AI effectief implementeren, zullen niet alleen hun huidige processen verbeteren, maar ook klaar zijn voor de toekomst van de industrie.

artificial intelligence ai
De voortdurende ontwikkelingen in AI beloven nog meer innovaties

Vragen? Mail ons!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer berichten

Merken bouwen

Rick is de eigenaar van ZORM. Hij helpt merken te groeien en resultaten te behalen door onderscheidende logo’s en merkidentiteiten te ontwerpen, ondersteund door strategie.

Rick van Houten
Rick van Houten

Design & Branding expert

Nieuwe berichten
Goedkope hosting nodig?
Goedkope hosting nodig?
Onderwerpen