Green Planet

Website voor groenste tankstation 

Green Planet Pesse

Green Planet (GP) is een ultramodern multifuel tankstation in Pesse (Drenthe) en richt zich naast de traditionele brandstoffen op een het aanbod van meer duurzame en schone brandstoffen. Green Planet zet zich onder andere in om nieuwe brandstoffen zoals waterstof betaalbaar beschikbaar te krijgen voor personenauto’s, autobussen en trucks.

Het is voor Green Planet belangrijk dat de doelgroepen die ze hebben, zowel particulier als zakelijk, alles kunnen vinden. Voor particulier is recreatie en horeca bijvoorbeeld belangrijk, voor zakelijk de vergaderruimtes en mogelijkheden uit brandstoffen. Bij de ontwikkeling van de website is hier rekening mee gehouden. Een website waarbij alles gemakkelijk te vinden is zonder dat de bezoeker overspoeld wordt met informatie en mogelijkheden. En de website heeft een moderne en professionele uitstraling.

Producten
Resultaat

Webdesign dat volledig met elke pagina strategisch is uitgedacht en toegespitst is op de bezoeker van de website. Zodat deze gebruiker snel en overzichtelijk alles op een prettige manier kan vinden.

Greenplanet Wireframes
Greenplanet Wireframes

Onze oplossing

Voor Green Planet is een maatwerk website gemaakt. Een ontwerp tot in detail. Met een team is bepaald wat de content voor de website ging worden. Dit werd per pagina uitgedacht. De uitdaging was met name om op de homepagina de indeling zo helder mogelijk te maken.

De bezoeker van de website moest direct het Green Planet-gevoel krijgen van gastvrij, overzichtelijk en compleet. Na een aantal sessies met het team werd deze content vastgelegd. Vervolgens werd deze teksten vertaald naar een ‘Wireframe’. Dit is een schetsmatig overzicht waar alle teksten en afbeeldingen een plek kregen.

Greenplanet ZORM
Green Planet tankstation in Pesse

Het ontwerp voor de website ziet er super strak en gaaf uit.

De resultaten

Een volledig ontwerp voor de website is gerealiseerd.
Dit resulteerde in een enorme stijging in de online prestaties van Green Planet. Het aantal website-bezoekers kreeg een flinke boost. Daarnaast ook de duur van het bezoek aan de website. Uit een peiling bleek ook dat bezoekers van de website beter konden navigeren.

Ook het vinden van een vergaderruimte of brandstof is verbeterd dankzij een filtersysteem. Tot slot is de totale beleving van het merk Green Planet werd ook verbeterd.

Meer weten?

Wil je weten hoe we jouw organisatie of merk verder kunnen helpen?
Neem dan contact op met Rick. Of bekijk andere projecten.