Gmail krijgt nu emoji-reacties

Emoji (emoticons) toevoegen bij Gmail.

Waarom een e-mailantwoord typen als een duim omhoog of knipoogemoji volstaat? Misschien ken je het al wel van Whatsapp of Teams. Maar je kunt nu ook in Gmail op e-mails reageren met een emoticon (emoji).

Emoji-reacties voor e-mails op Gmail 

Een wereld zonder emoji’s is niet meer voor te stellen, dus kon Google niet achterblijven met hun Gmail. En drie keer raden: Nu zijn ze hier! Gmail krijgt emoji-reacties, eerst op Android-telefoons en tablets. Google moest deze feature haast wel toevoegen want andere e-mailservices, zoals Apple Mail en Microsoft Outlook, hebben al emoji-reacties waarmee gebruikers ze aan hun e-mails kunnen toevoegen.

Als dit populair blijkt te zijn, zal het ongetwijfeld snel worden uitgebreid naar iOS en het web-gebruik. Vergelijkbaar met je onder andere Whatsapp, kun je nu emoji-reacties toevoegen aan elk Gmail-bericht. Wanneer je een bericht opent, zie je de nieuwe emoji-reactieknop naast Antwoorden en Doorsturen.

Social Media marketing
Een wereld zonder emoji’s is niet meer voor te stellen.

Kies jouw emoji bij e-mails op Gmail

Natuurlijk ben je niet beperkt tot de standaardselectie van Google om mee te reageren. Door op de plusknop aan het einde van de rij te tikken, kun je anderen toevoegen. Alle reacties op een e-mail zijn onderaan zichtbaar, en als je op elke reactie tikt en vasthoudt, kom je erachter wie zo heeft gereageerd. Als je gewoon tikt (zonder vasthouden) op een bestaande reactie, reageer je ook op dezelfde manier.

Confetti reactie zoals je die misschien al kent van Google.
Confetti reactie zoals je die misschien al kent van Google.


Confetti emoji in Gmail

De feestelijke confetti emoji activeert een paginagrote animatie, en Google belooft dat bepaalde andere emoji’s ook zulke magische krachten zullen hebben. Je kunt ook een emoji-reactie verwijderen door direct nadat je deze hebt gemaakt op Ongedaan maken te tikken. Deze Ongedaan maken-optie verschijnt zolang je “Ongedaan maken verzenden” hebt ingesteld voor e-mails in de Gmail-instellingen.

Nieuwe emoji functie in Gmail voor wie?

Emoji-reacties zijn niet beschikbaar voor school- of werkaccounts, en ze worden ook niet aangeboden als een e-mail naar meer dan 20 personen wordt verzonden, naar een groeps-e-maillijst, als je in BCC staat, als je al meer dan 20 reacties naar hetzelfde bericht hebt verzonden, als de afzender een aangepast antwoordadres heeft, of als het bericht is versleuteld met client-side-encryptie.

Als je nog geen emoji-reacties in Gmail ziet, weet dan dat wanneer Google een nieuwe functie inschakelt, het meestal minstens een paar dagen duurt voordat iedereen het krijgt.


Ben je helemaal klaar met al die emoticons en wil je gewoon meer weten over bijvoorbeeld smartphones? Check dan de Technologie pagina!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer berichten

Merken bouwen

Rick is de eigenaar van ZORM. Hij helpt merken te groeien en resultaten te behalen door onderscheidende logo’s en merkidentiteiten te ontwerpen, ondersteund door strategie.

Rick van Houten
Rick van Houten

Design & Branding expert

Nieuwe berichten
Goedkope hosting nodig?
Goedkope hosting nodig?
Onderwerpen