Een Google certificaat krijgen (GRATIS)

Google badge halen - certificering Google.

Het is natuurlijk prettig als je over bepaalde vaardigheden of kennis beschikt en deze kunt bevestigen met een certificaat. En het goede nieuws is dat het gratis mogelijk is. Bovendien kan een certificaat een waardevolle aanvulling zijn op een diploma en zijn de verschillende certificaten goed toegespitst op specifieke onderwerpen.


Certificaat

Het proces van het behalen van een certificaat kan variëren afhankelijk van het type certificaat dat je wilt behalen. Het is belangrijk om te weten welke stappen ongeveer altijd doorlopen worden om een certificaat te halen.

Hoe werkt het halen van een certificaat in 8 stappen:
 1. Kies het type certificaat:
  Het eerste wat je moet doen, is beslissen welk certificaat je wilt behalen. Dit kan variëren van beroepscertificeringen tot academische graden, taalvaardigheidscertificaten, technische certificaten, enzovoort. Zorg ervoor dat je weet welke eisen en vereisten voor dat specifieke certificaat gelden.
 2. Onderzoek de vereisten:
  Zodra je het gewenste certificaat hebt gekozen, moet je de specifieke vereisten voor dat certificaat onderzoeken. Dit kan onder meer inhouden dat je bepaalde cursussen moet volgen, examens moet afleggen, praktijkervaring moet opdoen of een combinatie van deze activiteiten moet voltooien.
 3. Voorbereiden:
  Nu je weet welke eisen er zijn, kun je je voorbereiden. Dit kan inhouden dat je je inschrijft voor cursussen, studiemateriaal aanschaft, online hulpbronnen raadpleegt, of jezelf voorbereidt op examens door te studeren en te oefenen.
 4. Cursussen volgen:
  Als je certificering vereist dat je bepaalde cursussen volgt, moet je deze inschrijven en met succes voltooien. Zorg ervoor dat je de benodigde studiepunten of vereiste leerdoelen behaalt.
 5. Examens afleggen:
  In veel gevallen moet je een examen afleggen om je kennis en vaardigheden te evalueren. Dit examen kan online, op locatie in een testcentrum of op een andere manier worden afgenomen. Zorg ervoor dat je je goed voorbereidt op het examen.
 6. Praktijkervaring opdoen: Sommige certificeringen vereisen praktijkervaring. Dit betekent dat je daadwerkelijk in een bepaald vakgebied moet werken om de certificering te behalen. Dit kan bijvoorbeeld gelden voor medische, technische of bouwgerelateerde certificeringen.
 7. Certificaat aanvragen: Nadat je aan alle vereisten hebt voldaan, kun je het certificaat aanvragen bij de relevante certificerende instantie of onderwijsinstelling. Dit kan papierwerk en kosten met zich meebrengen.
 8. Certificaat ontvangen: Zodra je aanvraag is goedgekeurd en je aan alle eisen hebt voldaan, ontvang je het certificaat. Dit kan een fysiek document zijn of een digitaal certificaat, afhankelijk van de instantie die het verstrekt.

Skillshop

Een goede optie van een gerenomeerde website voor certificaten is Skillshop. Door Google wordt het online leerplatform Skillshop aangeboden. Het biedt een verscheidenheid aan cursussen en certificeringsprogramma’s op het gebied van digitale marketing, Google-tools en andere relevante onderwerpen. Hier is hoe het algemene proces van het behalen van een certificaat bij Skillshop meestal werkt:

 1. Account aanmaken: Als je nog geen account hebt op Skillshop, moet je er een aanmaken. Dit doe je meestal door naar de Skillshop-website te gaan en je aan te melden met je Google-account.
 1. Cursus selecteren: Blader door de beschikbare cursussen op Skillshop en selecteer de cursus waarin je geïnteresseerd bent. Er zijn verschillende cursussen beschikbaar, variërend van Google Ads tot Analytics en meer.
 1. Cursus volgen: Nadat je een cursus hebt geselecteerd, kun je beginnen met het volgen van de cursusmateriaal. Dit kan bestaan uit tekstuele inhoud, video’s, quizzen en praktische opdrachten. Het is belangrijk om de cursusmateriaal grondig te bestuderen om de benodigde kennis op te doen.
 1. Examens afleggen: Na het volgen van de cursusmateriaal, moet je meestal examens of andere vormen van tests afleggen om je kennis te testen. Deze kunnen verschillende formats hebben, zoals meerkeuzevragen of praktische opdrachten. Je moet vaak een minimumscore behalen om te slagen voor het examen.
 1. Certificaat behalen: Als je met succes alle vereiste quizzen en examens hebt afgerond en voldoet aan de certificeringseisen, kun je het bijbehorende certificaat behalen. Dit certificaat is digitaal en kan worden gedownload of gedeeld op je LinkedIn-profiel en andere professionele platforms.

Google certificaten halen

De bekendste online certificaten zijn wellicht die van Google. Veelal dagelijks gebruikt als zoekmachine, maar Google biedt ook een scala aan andere oplossingen. Zo is er Google Drive, waar je je bestanden kunt opslaan, Gmail voor e-mail, Google Maps voor navigatie, en tools zoals Google Ads, Google Analytics, en Google Tag Manager, om er maar een paar te noemen. Hoewel deze tools wellicht wat complex lijken, biedt Google uitgebreide hulp en ondersteuning om je op weg te helpen. Met Google Ads-cursussen kun je bijvoorbeeld de basisprincipes van Google Ads leren, en als kers op de taart kun je ook nog Google Certificaten behalen.

Soorten Google certificatie

Een certificering van Google is een professionele erkenning die Google verleent aan individuen die hebben aangetoond dat ze bekwaam zijn in zowel de basis- als geavanceerde functies van Google Advertenties. Met een Google-certificering kun je dus aantonen dat je door Google wordt erkend als een professional op het gebied van online adverteren. Je kunt via Skillshop zien welke cerficaten Google aanbiedt. De niveaus zijn: beginner, gemiddeld en gevorderd. En zijn meestal alleen in het Engels te volgens, soms ook andere talen. 

Met welk Google certificaat beginnen

Welk certificaat je mee wilt beginnen is natuurlijk persoonlijk. Ik begon met Google Ads Creative en Analytic Academy voor beginners. Met het Ads Creative certificaat was ik zo’n 3 uur bezig en met Analytics iets langer, 4 uur. Als je goed leest en de video’s rustig bekijkt is het prima te doen. En je kunt natuurlijk herkansen bij fouten. 

Google Ads Creative certificaat halen

Rick van Houten Google Ads Creative Certification

Met dit certificaat kun je aantonen dat je bekwaam bent in het ontwerpen van advertenties voor video-, display-, app- en zoekcampagnes. Gecertificeerde gebruikers demonstreren dat ze begrijpen hoe ze doeltreffend advertentiemateriaal kunnen creëren, gebaseerd op Google’s onderbouwde richtlijnen, en dat ze waardevolle hulpmiddelen en bronnen kunnen benutten gedurende de volledige levenscyclus van hun advertentiemateriaal.

Door het behalen van de Google Ads Creative-certificering, erkent Google uw vermogen om:

 1. Effectieve advertenties te ontwikkelen voor video-, display-, app- en zoekcampagnes, met inachtneming van de wetenschappelijk onderbouwde richtlijnen van Google.
 2. De diverse tools en bronnen van Google te benutten gedurende de gehele creatieve levenscyclus.
 3. Creatieve prestaties te verbeteren door middel van experimentatie.

Google Analytics Academy certificaat halen

google analytics diploma rick

Met Het ‘Google Analytics voor Beginners’-programma ga je stap voor stap door het proces van het aanmaken van een account voor Google Analytics. Het implementeren van een trackingcode en het configureren van gegevensfilters. Daarnaast krijg je inzicht in het navigeren door de interface en rapporten van Google Analytics, en het opzetten van dashboards en snelkoppelingen. De cursus behandelt ook het analyseren van de basisrapporten ‘Doelgroep’, ‘Acquisitie’ en ‘Gedrag’. En natuurlijk het bijhouden van campagnes.

Is Google certificering het waard?

De grote vraag waar tot slot nog een antwoord opgegeven moet worden: Is het de moeite waard om Google-certificering te behalen? Niet per se. Is de mooie Google Badge die je krijgt leuk? Niet voldoende om echt aan te tonen op welk niveau je zit. Het is voornamelijk om je eigen kennis te testen. De professionals en bureaus die ervaring hebben in het vak hebben dit opgedaan door echte projecten te doen. Het is natuurlijk wel leuk om te laten zien dat je de basis onder de knie hebt. Deskundigheid is niet te danken aan cursussen of certificaten maar aan de praktijkervaring. 

__

Heb je hulp nodig met jouw website, advertenties of Google analytics? Neem dan contact op!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Meer berichten

Merken bouwen

Rick is de eigenaar van ZORM. Hij helpt merken te groeien en resultaten te behalen door onderscheidende logo’s en merkidentiteiten te ontwerpen, ondersteund door strategie.

Rick van Houten
Rick van Houten

Design & Branding expert

Nieuwe berichten
Goedkope hosting nodig?
Goedkope hosting nodig?
Onderwerpen