Alta

Een professionele huisstijl

Alta logo

Alta is een logistiek bedrijf gevestigd in Oost-Europa. Alta levert voedsel voornamelijk aan verstedelijkte gebieden en slaat producten op in magazijnen. In professionele termen staat dit bekend als ‘3PL’ – Third Party Logistics. Het bedrijf bestaat al meer dan 15 jaar, en om deze succesvolle mijlpaal te vieren, was professionele branding nodig.

Een sterk en tijdloos merk is ontwikkeld dat evenwichtig is en aansluit bij de merkwaarden. Het merk is gemakkelijk herkenbaar voor het publiek en het ontwerp is flexibel, waardoor het geschikt is voor verschillende communicatiemiddelen, van print tot voertuigen. De branding heeft geleid tot een toenemende vraag op de markt voor opslag in magazijnen. Het logo staat voor betrouwbaarheid, kwaliteit en snelle service.

Producten
Resultaat

Professionele huisstijl met handboek, geschikt voor diverse communicatiemiddelen. Dankzij de professionele huisstijl steeg de omzet van het bedrijf.

Onze oplossing

Bij de ontwikkeling van de nieuwe huisstijl

was het belangrijk om de juiste uitstraling te creëren voor het bedrijf die aansluit bij wat de doelgroep aanspreekt. Een goede huisstijl bestaat vaak uit verschillende elementen, waaronder het logo, de pay-off of descriptor, het kleurgebruik, het lettertype, de lay-out en de fotografische stijl.

Het doel was om een huisstijl te realiseren die tijdloos, vertrouwd en modern oogt. De huisstijl moet gemakkelijk herkenbaar zijn voor de doelgroep, door kleuren en vormen op een consistente manier te communiceren. Daarnaast moet de huisstijl eenvoudig toepasbaar zijn, zowel herkenbaar op kleine producten zoals een pen, als op grotere items zoals voertuigen.

Een sterk en tijdloos merk is ontwikkeld. Het merk is evenwichtig en past bij de merkwaarden. Wij zijn erg blij met het resultaat!

alta brand design colours system ZORM
Colours Alta
alta brand design typography designer
Typography Alta
alta brand design app application

De resultaten

Door de nieuwe huisstijl steeg de algehele omzet van Alta. De doelgroep stond positief tegenover de huisstijl en wist deze gemakkelijk te herkennen in alle communicatiemiddelen.

Het logo ontwerp van Alta is herkenbaar, ondanks de eenvoud. De kracht zit daarnaast ook in de toepasbaarheid. Het beeldmerk kan worden geplaatst op documenten, maar ook op alle soorten voertuigen, van kleine bestelbusjes tot grote vliegtuigen.

Cijfers
Rick van Houten

Meer weten?

Wil je weten hoe we jouw organisatie of merk verder kunnen helpen?
Neem dan contact op met Rick. Of bekijk andere projecten.