Alta

Een professionele huisstijl

Alta logo

Alta is een logistiek bedrijf gevestigd in Oost-Europa. Alta levert voedsel aan voornamelijk verstedelijkte gebieden en slaat producten op in magazijnen. In professionele termen heet het “3PL” – Third Party Logistics. Het bedrijf bestaat al meer dan 15 jaar. Dus om deze succesvolle mijlpaal te vieren had het een professionele branding nodig.

Een sterk en tijdloos merk is ontwikkeld. Het merk is evenwichtig en past bij de merkwaarden. Het merk is gemakkelijk herkenbaar voor het publiek. Het ontwerp is flexibel, in staat om verschillende producten voor communicatie te gebruiken, van print tot voertuigen. De branding leidt tot toenemende vraag in de markt van opslag in magazijnen. Het logo staat voor betrouwbaarheid, kwaliteit en snelle service.

Producten
Resultaat

Professionele huisstijl met handboek. Geschikt voor uiteenlopende communicatiemiddelen. Door de professionele huisstijl steeg de omzet van het bedrijf.

Onze oplossing

Bij de ontwikkeling van de nieuwe huisstijl was het belangrijk om de juiste uitstraling te realiseren voor het bedrijf dat aansluit op wat aanspreekt voor de doelgroep. Een goede huisstijl bestaat uit vaak uit een aantal elementen. Deze elementen zijn: het logo, de pay-off of descriptor, het kleurgebruik, het lettertype, de lay-out en de fotografische stijl.

 

Doelstelling was om een huisstijl te realiseren dat tijdloos, vertrouwd en modern oogt. Voor de doelgroep moet de huisstijl gemakkelijk te herkennen zijn, dit door kleuren en vormen op een consistente manier te communiceren. Daarnaast is de huisstijl gemakkelijk in toepassing. Het is herkenbaar van producten op het formaat van een pen, maar ook groot op bijvoorbeeld een voertuig.

 

Een sterk en tijdloos merk is ontwikkeld. Het merk is evenwichtig en past bij de merkwaarden. Wij zijn erg blij met het resultaat!

De resultaten

Door de nieuwe huisstijl steeg de algehele omzet van Alta. De doelgroep stond positief tegenover de huisstijl en wist deze gemakkelijk te herkennen in alle communicatiemiddelen.

Het logo ontwerp van Alta is herkenbaar ondanks de eenvoud. De kracht zit daarnaast ook in de toepasbaarheid. Het beeldmerk kan geplaatst worden op een document maar ook op alle soorten voertuigen: van kleine bestelbusjes tot grote vliegtuigen. 

Cijfers
Rick van Houten

Meer weten?

Wil je weten hoe we jouw organisatie of merk verder kunnen helpen?
Neem dan contact op met Rick. Of bekijk andere projecten.